Mjesecima ga prati Barcelona, a onda on usred susreta izvede ovakav korner...

Willian se obrukao

Mjesecima ga prati Barcelona, a onda on usred susreta izvede ovakav korner...

Fudbaleri Chelseaja igrali su prije dvije noći prijateljsku utakmicu protiv New England Revolutiona i pobijedili 3:0. 

Plavci su iskoristili pauzu između kraja Premier lige i finala Evropa lige kako bi odigrali jedan prijateljski meč, ali on im je kasnije došao glave jer se povrijedio vezni fudbaler Ruben Loftus-Cheek.

Osim toga, na ovom susretu se pošteno obrukao i Brazilac Willian i to prilikom izvođenja jednog kornera.

Willian je pokušao nešto vrlo čudno, a na kraju je ispalo katastrofalno.

Pogledajte i sami:

Preći će cifru od 100 miliona: Willian će od ljeta svoj fudbalski hljeb zarađivati u Španiji

Kada smo već kod Williana, treba reći da će on vjerovatno biti jedan od fudbalera koji će se ovog ljeta često nalaziti na naslovnicama brojnih sportskih časopisa.

Dok Edena Hazarda svi putevi vode u Madrid i dres Reala, Willian bi trebao potpisati za Barcelonu.

Novi-stari prvak Španije već duže vremena pokušava na Nou Camp dovesti odličnog Brazilca, a čini se da je predstojeće ljeto pravi trenutak za to.

Prema pisanju tabloida The Sun Barcelona je za Williana pripremila ponudu od 35 miliona eura.

Na Nou Campu smatraju da će ta cifra biti dovoljna da se osigura potpis 30-godišnjeg ofanzivca koji dres Chelseja nosi od augusta 2013. godine.

Willianu ugovor s Plavcima ističe na ljeto 2020. godine i praktično će naredni prijelazni rok biti posljednja šansa za londonski klub da unovči njegov igrački karton.

U slučaju potpisa za Barcelonu moglo bi se desiti da Willian postane jedan od rijetkih igrača na čija su angažovanja klubovi potrošili preko 100 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shakhtar ga je 2007. godine doveo iz Corinthiansa sa 14 miliona, šest godina kasnije je za 35 miliona eura potpisao za Anzhi, da bi za istu cifru prije šest godina stigao na Stamford Bridge.

Inače, odličan učinak ima i ove sezone. Računajući sva takmičenja odigrao je ukupno 53 utakmice, postigao je osam golova te upisao 14 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Kakav Willian. Propao kao žeton.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi