Veteran konačno debitovao, zvijezde Chelseaja proslavile njegov ulazak na teren

Rob Green dočekao svoje četiri minute

Veteran konačno debitovao, zvijezde Chelseaja proslavile njegov ulazak na teren

Chelsea je zavšio sa obavezama u domaćem šampionatu. Plavci su osigrali mjesto u narednoj sezoni Lige prvaka, pa im je sada preostalo još samo finale Lige Evrope protiv Arsenala.

Londonski Plavci su otputovali u SAD, a sinoć su u predgrađu Bostona odigrali prijateljski meč protiv New England Revolutiona.

Slavio je Chelsea sa 3:0 i ovaj prijateljski meč ne bi bio poseban ni po čemu da konačno u dresu Plavaca nije debitovao Rob Green.

Tako je iskusni čuvar mreže deset mjeseci nakon što je potpisao za Chelsea konačno istrčao na terenu u dresu svog kluba. Istina, ne u takmičarskoj utakmici.

Ovaj 39-godišnjak je stigao u Chelsea prošlog ljeta. A čim je stigao bilo je jasno da će mu pripasti uloga trećeg golmana.

Rob Green je protiv New England Revolutiona u igru ušao u 88. minuti, a na terenu je proveo ukupno četiri prije nego što je sudija označio kraj meča.

Čim ga je Maurizio Sarri pozvao da se spremi za ulazak u igru saigrači su od njegovog debija odlučili napraviti veliku stvar. Tako su Eden Hazard, David Luiz, Marcos Alonso i Olivier Giroud njegov ulazak na teren ispratili svojevrsnim slavljem.

Inače, Robert Green iza sebe ima 267 nastupa u engleskoj Premier ligi, ali će teško ponovo zaigrati u elitnom rangu fudbala u Engleskoj. Pa i zbog činjenice da mu ugovor sa Chelseajem ističe ovog ljeta i da će vjerovatno okončati karijeru.

O životu u ulozi trećeg golmana Chelseaja Green je govorio u nedavnom razgovoru za BBC.

"Idem na sve timske sastanke, odradim sve pripreme za meč, zagrijavam se i pomažem kako god mogu, bilo da je riječ o skupljanju loptu, branjenju ili ubacivanju lopti... Onda, nakon što se igrači spreme za izlazak na teren ja se presvučem, a često se na gostujućim utakmicama nađem na tribinama sa šoljicom čaja u rukama", izjavio je Green.

Rob Green svoju karijeru počeo krajem prošlog vijeka u Norwichu, a nakon Kanarinaca nastupao je za West Ham, QPR, Leeds i Huddersfield prije nego što je stigao u Chelsea.

Za reprezentaciju Engleske Green je upisao 12 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi