"Mjesto golmana se uvijek najviše analizira, Asmir je prihvatio moju odluku"
Asmir Begović je godinu i po bio prvi golman Bournemoutha. Međutim, nešto lošiji nastupi su ga koštali i sve je iskoristio Artur Boruc (Foto: EPA)

Eddie Howe o izostavljanju bh. golmana

"Mjesto golmana se uvijek najviše analizira, Asmir je prihvatio moju odluku"

M. Šljivak

Asmir Begović je odluku menadžera Eddieja Howea da u ostatku sezone mjesto prvog golmana preuzme Artur Boruc prihvatio kao pravi profesionalac.

Već više od mjesec dana Begović ima ulogu rezerve 39-godišnjen Poljaku, a Howe tvrdi da je bh. golman njegovu odluku prihvatio bez ikakvih problema.

"On je vrhunski profesionalac. Razumio je i prihvatio je moju odluku, a također podržava Artura prije svake utakmice", rekao je Howe, te je dodao:

"Pozicija golmana se uvijek pažljivo posmatra. Ostale pozicije u timu možeš popuniti bez previše razmišljanja, ali mjesto golmana se uvijek najviše analizira", rekao je Howe.

Asmir Begović u dilemi, Bournemouth dovodi čovjeka koji mu je grijao klupu?

Njegovu ulogu prvog čuvara mreže preuzeo je 39-godišnji poljski golman Artur Boruc, koji brani dosta dobro.

Nakon što je preselio na klupu, sve se više spominje njegov odlazak iz Bournemoutha, jer ulogu rezerve u ovom timu ne želi.

Međutim, čini se kako se u engleskom premierligašu već spremaju za njegovu odluku o odlasku, pa već traže potencijalne zamjene.

Tako je Bournemouth odlučio, ako Begović donese odluku o odlasku, angažovati reprezentativca Engleske Jacka Butlanda, trenutnog člana Stoke Cityja.

Interesantno je svakako da je 25-godišnji Butland bio rezerva Begoviću do odlaska bh. golmana u Chelsea. Imali su veliko rivalstvo, a Butland nakon svega nije napravio karijeru kakva mu se predviđala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izvjesno je da će na kraju ove sezone Butland napustiti Stoke. Interes za njegovim uslugama od strane klubova iz Premiershipa je ogroman, a sada se u borbu za potpis uključio i Bournemouth.

Za Butlanda Stoke traži 15 miliona funti. To je cifra koju bez problema mogu platiti gotovo svi timovi, a za sada pored Bournemoutha najviše interesa pokazuje Crystal Palace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi