Mkhitaryan je pravi fenomen, Italijani su ostali u čudu

Rijetki su ovakvi fudbaleri

Mkhitaryan je pravi fenomen, Italijani su ostali u čudu

Iako fudbalere obično bije glas da nisu baš "najbistriji", postoje i izuzeci. Najbolji primjer toga je Henrikh Mkhitaryan.

Osim što je danas daleko najveća armenska zvijezda, 30-godišnji Mkhitaryan se može pohvaliti kako je uz fudbalske obaveze uspio da završi i dva fakulteta i pritom nauči nekoliko jezika.

Uz maternji poznaje ruski od malih nogu s obzirom da mu je majka upravo iz te zemlje, ukrajinski je naučio igrajući za Šahtar, a osim engleskog i njemačkog gdje je također igrao, poznaje još francuski i portugalski jezik.

Nije se Mkhitaryan na tome zaustavio, da mu učenje jezika ide 'kao od šale' pokazao je i time da je za tri mjeseca koliko igra za Romu listi jezika koje poznaje dodao i - italijanski.

Pokazao je to Mkhitaryan proteklog vikenda davajući izjavu nakon utakmice između Rome i Verone, a mediji u Italiji već su ga nazvali fenomenom i čovjekom koji je primjer da se sve može naučiti ukoliko postoji želja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među poliglote u fudbalskom svijetu spada i naš Miralem Pjanić. On govori ukupno šest jezika.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Moj rodjak dosao ovdje iz Njemacke 1999 za 6 mjeseci Spanski naucio prefekt, a Engleski ni danas dan ne konta dobro....Fenomen hehehe
1 2
jugjejedan
Popuši rodzi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi