Mkhitaryan otkrio ko mu je fudbalski idol

Francuski fudbaler mu uzor

Mkhitaryan otkrio ko mu je fudbalski idol

Sjajni fudbaler iz Armenije Henrikh Mkhitaryan konačnon je dobio priliku zaigrati za Manchester United.

Mkhitaryan je na dva posljednja meča postigao isto toliko golova te je bio najzaslužniji za dvije pobjede Manchester Uniteda.

Engleske mediji zanimalo je ko je Mkhitaryanov idol, a on je odgovorio da je to nekadašnji francuski reprezentativac i fudbaler Arsenala i Barcelone Thierry Henry.

"Podržavao sam Henreyja kada je igrao za Arsenal. On je bio jedan od mojih omiljenih fudbalera jer sam i ja bio napadač kada sam bio mlađi, a onda sam postao vezista", rekao je Mkhitaryan.

Podsjetimo da je on pred sami kraj meča protiv Tottenhama doživio veoma nezgodnu povredu, ali će sa terena odsustvovati samo sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi