Mkhitaryan potpisao!

Gotova je saga oko Armenca

Mkhitaryan potpisao! · Zvanično

Vezni fudbaler iz Armenije Henrikh Mkhitaryan riješio je pitanje skore budućnosti. 

Roma je danas objavila kako je produžen njegov ugovor do kraja aktuelne sezone jer je isti isticao krajem ovog mjeseca. To znači da će on igrati do kraja italijanskog šampionata za Romu, ali i u susretima Evropa lige koji su planirani za august mjesec.

Osim toga, Vučica je potvrdila kako je postignut preliminarni dogovor s Arsenalom oko ostanka Armenca u Rimu i tokom sezone 2020/21. Tim povodom i sam fudbaler je govorio za zvaničnu stranicu kluba.

"Vrlo sam zadovoljan izgledom da mogu ostati ovdje još godinu dana, jer još uvijek postoje ciljevi koje nisam postigao i želim uspjeti. Jedva čekam da to učinim", rekao je on.

Ova informacija svakako može obradovati navijače rimskog kluba jer je Mkhitaryan, kada je zdrav, odličan nogometaš.

Podsjetimo, on je trenutno na posudbi iz Arsenala s opcijom otkupa. Roma je tu opciju pokušavala aktivirati prethodnih mjeseci, ali Arsenal nije pristajao na cijenu koju je Vučica nudila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Armenac je u dresu Rome za sada postigao šest golova i dodao četiri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti