"Ludi" Turci okupirali profile Rome zbog izjave njenog napadača

"Ludi" Turci okupirali profile Rome zbog izjave njenog napadača

E. Škorić

Brojni korisnici interneta iz Turske zasuli su Romu komentarima na zvaničnim profilima.

Komentari iz Turske uglavnom se odnose na armensko-azerbejdžanski sukob u pokrajini Nagorno-Karabakh, a nakon što je prethodno armenski nogometaš i napadač Rome Henrikh Mkhitaryan glasno govorio o dešavanjima u njegovoj zemlji, pozvavši i međunarodnu zajednicu u pomoć.

Inače, Turci su na strani Azerbejdžana, a prošlog mjeseca je Republika Turska najoštrije osudila napade armenskih snaga uz poruku da "Azerbejdžan nije sam".

Sada su brojni stanovnici Turske na Romine objave na zvaničnim profilima iskazivali podršku Azerbejdžanu i uz to vrijeđajući Mkhitaryana i Armeniju.

Turks have spammed AS Roma’s social network profiles with comments about Azerbaijan, Armenia, and Turkey (because of Mkhitarian being vocal about the conflict in Lernayin Gharabagh, aka Nagorno-Karabakh in English) from r/soccer
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Nagorno-Karabah je AZERBEJDŽAN.
8 3
Meazza
Cak je i ta fasisticka Armenija razbila nasu usranu reprezentaciju,jedna od 3 pobjede u istoriji.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi