Mkhitaryan: U Romi se osjećam puno bolje

Da li će ostati u Rimu?

Mkhitaryan: U Romi se osjećam puno bolje

Henkrikh Mkhitaryan je ljetos stigao u Romu, na posudbu iz Arsenala. Imao je sjajni ofanzivac dosta problema sa povredama po dolasku u Rim, ali kada je počeo konstatno igrati počeo je i pokazivati svoj kvalitet.

Roma bi vrlo rado otkupila Mkhitaryanov ugovor od Arsenala. Ipak, kako je prije zaustavljanja takmičenja ofanzivac igrao sjajno, vjerovatno će i Topnici razmiliti da ga vrate na Emirates.

Jedno je sigurno, čini se da Mkhitaryanu "godi" način igre koji preferira trener Rome Paulo Fonseca.

"Kada sam bio u Arsenalu, trener je od mene tražio različite stvari, ljudi su očekivali nešto drugačije nego što je to slučaj ovdje", izjavio je Mkhitaryan za The Times, pa nastavio:

"Emeryijeva (bivši trener Arsenala) filozofija je bila drugačija od Fonsecine, ali ovdje se osjećam puno bolje jer igram bolji fudbal, fudbal koji mi odgovara".

"Preferiram Fonscecin fudbal jer igramo jako ofanzivno, pokušavamo konstatno biti u posjedu lopte. Naravno da volim takvu igru", istakao je Armenac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li Mhkitaryan želi ostati u Romi?

"Ne mogu trenutno ništa reći jer je sezona zaustavljena, ne znamo da li ćemo nastaviti igrati niti šta će se dešavati na ljeto... Fudbal se mijenja tako brzo. Jedan dan ste tu, drugi ste tamo. Nikada ne znate šta će se desiti", poručio je Mkhitaryan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi