Mlada austrijska zvijezda oblači dres BiH? "Sin mi je, neka odluči sam, ali..."
SK Sturm

Razočarani zbog posljednjih dešavanja

Mlada austrijska zvijezda oblači dres BiH? "Sin mi je, neka odluči sam, ali..."

Potencijalni reprezentativac naše zemlje Arnel Jakupović nije napravio najbolji potez odlaskom u redove Šturma.

Nakon što se nije naigrao u prvom timu Empolija, ovaj mladi napadač tokom zime otišao je na 'kaljenje' u Sturm, ali kroz nekoliko mjeseci je sakupio svega šest nastupa za austrijski tim.

Daleko je to od minutaže kakvoj se nadao Jakupović, pogotovo jer mu je pri dolasku trener Roman Mählich obećao mnogo ozbiljniju ulogu, a na kraju Sturm je odbio i da otkupi njegov ugovor. Sve to dovelo je i do toga da Jakupović ostane i bez poziva za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine.

"U Sturmu su rekli da Arnela ne mogu otkupiti iz ekonomskih razloga, vjerujemo im, ali prilikom pregovora s Empolijom priča je bila nešto drugačija", ispričao je Jakupovićev otac Amir za medije u Austriji, pa potom nastavio:

"Arnelu je bilo lijepo u Sturmu, ali odigrati šest utakmica nije dovoljno. Izgubio je pola godine. Trener mu je govorio da je sve u redu, da će doći prilika, međutim...", razočarano govori otac velike austrijske nade.

U međuvremenu Jakupović je izgubio mjesto i u mladoj reprezentaciji Austrije. Selektor je odlučio da ga ne vodi na Euro, iako je dao veliki doprinos na putu ka plasmanu.

"Moj sin je razočaran. Niko iz Austrijskog saveza nije ga kontaktirao, razgovarao s njim, iako je sa šest pogodaka i isto toliko asistencija velikim dijelom zaslužan za plasman. Nakon svega ne znam da li bi Arnel, ukoliko bi ga kontaktirali iz Bosne i Hercegovine, promijenio dres. To će biti isključivo njegova odluka, ali neću ga ni odgovarati od toga", dodao je.

Jakupović inače ima 21 godinu, a prije nego što je došao u Sturm igrao je u Italiji za Empoli i Juventusov mladi tim, te u Engleskoj za Middlesbrough (U23).

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Top Komentari

tuzlaak
Radije bih gledo onog Fajića iz Veleža ako će srcem igrati... nek se jebu novi Ibrahimovići ako smo im rezerva...
11 1
Adnanos
Ma daj prodaje se preko medija. Mozda je i novi Zlatan ali ovako nesto stvarno nevolim. Isto onaj Tankovic kad je ga Dzeko nagovarao a on kobejagi i hoce i nece a cekao da ga Svedska pozove i na kraju zavrsio u Hammarbyju i odigrao par minuta za Svedsku. Sad i ovaj ko nesto prijeti Austriji. Daleko je on i od jedne i druge repke.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi