Jakupović napustio Empoli, do kraja sezone u Sturmu

Mladi napadač na posudbi

Jakupović napustio Empoli, do kraja sezone u Sturmu · Zvanično

Mladi nogometaš Arnel Jakupović, za kojeg se interesuju i čelnici N/FSBiH, potpisao je zvanično ugovor sa Sturmom iz Graza.

U protekloj polusezoni 20-godišnji Jakupović nije se naigrao u prvom timu Empolija i bilo je jasno da će ove zime promijeniti sredinu, u igri je bio i Ascoli, međutim izbor je na kraju pao na  austrijski Sturm.

Na zvaničnoj stranici ovaj prvoligaš je objavio da Jakupović u Sturm dolazi na posudbu do kraja sezone, a osim njega ugovor je također potpisan i sa Gideonom Mensahom koji je ranije igrao za Liefering.

Jakupović po dolasku u Sturm nije skrivao zadovoljstvo, nadajući se, prije svega, da će opravdati ukazano povjerenje i ujedno biti od pomoći u ostvarenju zacrtanih klupskih ciljeva.

U Austriji je već dobro poznato ime, obzirom da nastupa za njihovu mladu reprezentaciju, a jedno vrijeme je također bio član i omladinskih kategorija bečke Austrije. U međuvremenu je pored Empolija igrao još za Middlesbrough (U19) i Juventus (U19).

Lovi ga i N/FSBiH


Jakupović ima tek 20 godina, stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru, pa stoga i ne čudi što su na njega 'oko bacili' i čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Kontakti su uspostavljeni prošle godine, ali ovaj mladi napadač, čini se, još nije donio odluku pod čijom će zastavom nastupati u budućnosti ukoliko bude imao priliku za to.

"Kontaktirali su me ljudi iz BiH, ali još je rano govoriti o tome za koga ću igrati u budućnosti. Obavit ću razgovore i sa jednima i sa drugima...", kazao je Jakupović za SportSport.ba ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi