Dijaspora izdati ne zna: Nerealni prizori sa meča Austrije i BiH, nije moglo bez prekida

Na Grbavici je bilo kao u pozorištu

Dijaspora izdati ne zna: Nerealni prizori sa meča Austrije i BiH, nije moglo bez prekida

Admin Čaušević

Mnogi Bosanci i Hercegovci koji žive u inostranstvu ne propuštaju priliku da pogledaju nacionalni tim naše zemlje, bez obzira o kojem sportu se radilo. 

Mlada reprezentacija BiH u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje Austriji, a meč se igra na staionu Innivertel u Riedu kapaciteta nešto manje od osam hiljada.

Mnogi bh. državljani, ali i oni koji vode porijeklo sa našeg područja su jedva dočekali dolazak mladih Zmajića i nisu razočarali.

Jedna tribina je praktično cijela ispunjena navijačima BiH, a predviđa se da se na stadionu u Riedu nalazi više od pristalica Zmajeva.

Na tribini je oko 3.000 navijača BiH /Screenshot: ArenaSport

Definitivno nerealan prizor s obzirom da se radi o utakmici mlađih selekcija koje po običaju nisu ni približno posjećene kao one A selekcija.

Stadionom dominiraju zastave BiH i republike BiH, kao i transparenti navijačkih skupina svih nacionalnih selekcija naše zemlje.

Oglasi

Austrijanca je u poređenju sa bh. navijačima višestruko manje što dovoljno govori kakvu podršku imaju izabranici selektora Igora Jankovića.

Nakon skoro pola sata igre došlo je i kratkog prekida utakmice jer je uslijedila bakljada navjernijih pristalica BiH.

S obzirom na rigoroznost UEFA-e, nema sumnje da će na adresu Saveza stići plava koverta sa visinom kazne zbog incidenta prouzrokovanog bakljadom.

Inače, prije nekoliko dana na Grbavici u duelu U21 reprezentacija BiH i Slovenije bila je potupno drugačija slika pošto su tribine sarajevskog stadiona bile sablasno prazne.

Top Komentari

Brazuka
Vico drži bhf. Sumnjivo ponasanje ni protesta nit ista
1 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Bolje stoje na terenu nego A reprezentacija! A reprezentativci stoje kako zele!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti