Novo ime u mladoj reprezentaciji BiH pred meč sa Slovenijom
Šuta u duelu protiv FK Sarajevo na Koševu

Kapiten premijerligaša dobio naknadni poziv

Novo ime u mladoj reprezentaciji BiH pred meč sa Slovenijom

S. Mlaćo

Mlada reprezentacija naše zemlje danas kreće put Slovenije, a u autobusu je i jedno novo ime.

Radi se o kapitenu NK GOŠK Riadu Šuti koji je dobio naknadni poziv i već se priključio reprezentacije. Ostaje pitanje zbog čega Janković odmah nije pozvao Šutu koji je standardan u redovima Gabeljanima i sa 21. godinom već je kapiten.

Sada se Šuta priključio, a već ranije je bio pozivan i ostavio je veoma dobar utisak. Upisao je do sada tri nastupa za mlade Zmajeve.

Riad Šuta
Riad Šuta NK GOŠK NK GOŠK Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

U dresu GOŠK-a ove sezone upisao je 23 nastupa uz dva pogotka, a stigao je iz HŠK Posušje.

Ranije je nastupao za omladinske selekecije Zrinjskog, a u GOŠK je stigao na preporuku tadašnjeg šefa struke Gabeljana Denisa Ćorića, danas trenera koji prave velike stvari sa HŠK Posušje.

Oglasi

Biće ovo drugi međusobni meč naše reprezentacije protiv Slovenije u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Naš mladi reprezentativac Matej Šakota, optimistično gleda prema važnom nadolazećem meču:

"Osjećam se izuzetno dobro, posebno nakon što smo pokazali određeni kvalitet protiv Kipra. Mislim da nema razloga za strah od rezultata protiv Slovenije. Smatram da ključnu ulogu igra taktička disciplina. Dogovaramo se unaprijed o našem pristupu i strategiji za utakmicu, te vjerujem da je važno slušati selektora Jankovića. Ovo okupljanje je donijelo nove igrače u U-21 reprezentaciju, ali su se sjajno prilagodili, što je stvorilo prijateljsku atmosferu među nama.”

Izabranici Igora Jankovića će sutra u 18:00 sati odraditi službeni trening pred meč sa Slovenijom koji je na programu 22. marta, takođe u 18:00 sati.

Podsjetimo, ranije je naša reprezentacija ostala bez Petra Sučića koji je odabrao da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

Razočaralo je to selektora Jankovića, ali se morao pomiriti sa tim.

Nazvao me Petar prije pola sara da mi saopšti da je u dogovoru sa roditeljima odlučio da će u budućnosti nastupati za Hrvatsku. Zahvalio mi se na svemu. Šta sam mogao reći osim da mu poželim sve najbolje u karijeri i životu", za SportSport je nedavno istakao Janković.

Na ovaj način Janković je u samo nekoliko mjeseci ostao bez trećeg fudbalera na kojima je gradio igru mlade reprezentacije. Ilinković je također odabrao Hrvatsku, Bašić je prekomandovan u naš A tim i sada Sučić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi