Mlada reprezentacija BiH protiv Velsa ide po treću pobjedu u nizu
Mlada reprezentacija sutra želi treću pobjedu u nizu, te ostanak u utrci za najviši plasman

Hadžiahmetović odradio posljednji trening

Mlada reprezentacija BiH protiv Velsa ide po treću pobjedu u nizu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH sutra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Trening centru N/FSBiH dočekati selekciju Velsa.

Izabranici Vinka Marinovića nakon pet odigranih utakmica zauzimaju drugo mjesto u grupi s devet bodova na svome kontu, dok protivnik s druge strane ekipa Velsa ima sedam bodova nakon pet odigranih utakmica.

Danas je mlada selekcija odradila i posljednji trening uoči sutrašnjeg meča, a pozitivna vijest za naš tabor jeste što je ponajbolji igrač ove selekcije Amir Hadžiahmetović odradio trening i sutra bi trebao biti u početnoj postavi.

U odnosu na prošlu utakmicu protiv Velsa u reprezentaciji nema povrijeđenih Trkulje, Menala i Kadušića. Ostali igrači su spremni da sutra pred domaćom publikom, pokušaju upisati i treći trijumf u nizu, te se ozbiljno uključiti u borbu i za prvu poziciju u grupi, koja direktno vodi na Evropsko prvenstvo.

Neće biti mnogo izmjena u ekipi prema riječima selektora Marinovića, ali niko u našem taboru sutra ne očekuje lagan posao i uvjerljivu pobjedu, kao što je to bio slučaj u prvom duelu.

Vrijedi istaći, da je teren u Zenici u veoma dobrom stanju u što se uvjerio i delegat iz Švedske, koji je zajedno sa direktorom centra Alijom Porčom pohvalno se izjasnio oko terena i uvjeta pred sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između BiH i Velsa igra se sutra u Trening centru N/FSBiH na Crkvičkom brdu u Zenici s početkom od 15 sati, a ulaz za sve posjetioce bit će slobodan.

Mogući sastav reprezentacije BiH: Muminović, Todorović, Mihojević, Radeljić, Ćivić, Lončar, Gojak, Hadžiahmetović, Ćavar, Jukić i Demirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi