Mladi Zmajevi danas na Grbavici protiv Luksemburga
Detalj sa posljednjeg treninga FOTO: NS BiH

Starčević izbjegao odgovore o pozivima Đukiću i Tahriću

Mladi Zmajevi danas na Grbavici protiv Luksemburga

S. Mlaćo
Mladu nogometnu reprezentaciju naše zemlje danas očekuje kvalifikacioni duel sa odgovarajućom selekcijom Luksemburga na Grbavici od 15 sati.

U našoj reprezentaciji vlada optimizam, a selektor Slobodan Starčević sa svojim pomoćnicima vjerovatno je planski izbjegao najavnu press konferenciju i pitanja novinara.

Naime, Starčević je javnosti ostao dužan odgovore na pitanja kako se npr. na spisku nogometaš Istre 1961 Branko Đukić koji je bez minutaže u hrvatskom klubu.

Đukić se nije našao ni na spisku na zvaničnoj stranici Saveza, pa je očigledno bila želja da se njegovo ime 'sakrije. Na spisku je i Amar Tahrić koji je trenutno na osam minuta kada je minutaža u pitanju.

David Ćavić iz Borca upisao je samo 22 minute, no i to mu je bilo dovoljno da ga 'zasluži' poziv Starčevića.

Oglasi

Starčević se na to nije osvrtao, a za službenu stranicu Saveza govorio je o današnjem rivalu.

Malo nam je bila nepoznanica sa kojim snagama će protivnik doći, međutim sad imamo jasniju sliku o njima i napravili smo plan igre. Radili smo dobro na ovom okupljanju i spremni dočekujemo meč. Uz svo uvažavanje protivnika i njihovih kvaliteta, mi trebamo kroz svoju igru da opravdamo ulogu favorita. Raduje me da su svi igrači zdravi i u punom treningu, tako da su svi na raspolaganju za utakmicu“, kazao je Starčević.

Nakon dužeg vremena od povrede se oporavio Ajdin Hasić i kaže da nestrpljenjem očekuje narednu reprezentativnu utakmicu:

“Očekujemo tri boda iz sutrašnjeg meča. U Luksemburgu smo odigrali dobru utakmicu i pokazali da smo bolji tim. Selektor je dobro pripremio ekipu, radili smo jako i vjerujem da ćemo sutra pokazati da smo puno bolji. Nakon toga nas očekuje zahtjevniji protivnik, selekcija Italije. Međutim, mi smo fokusirani na Luksemburg, jedva čekamo meč i vjerujem da ćemo odraditi posao na najbolji način.“

Naša reprezentacija apsolutni je favorit, a nakon sedam kola imamo sedam bodova. Luksembrug je posljednjeplasirani sa samo jednim bodom, osvojenim u duelu protiv Irske.

Lider u našoj grupi je Švedska sa 14 bodova, Italija ima 13, a Irska 10.

Svi koji žele uživo pratiti današnji meč na Grbavici mogu to učiniti sa istočne tribine, a ulaz je besplatan.

Top Komentari

user1604155860
Imali utakmica na TV i ako ima ko prenosi,hvala lijepa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti