Osam minuta i učinak 0 ili 355 minuta i dva pogotka? Ko je na reprezentativnom spisku?

Čudan kriterij u izboru igrača

Osam minuta i učinak 0 ili 355 minuta i dva pogotka? Ko je na reprezentativnom spisku? · Riječ, dvije...

A. Beganović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži gdje će se pripremati za predstojeće kvalifikacione susrete sa Luksemburgom i Italijom.

Selektor našeg mladog tima, Slobodan Starčević, objavio je imena igrača na koje računa prije nekoliko dana, a njegov spisak, pogotovo nakon što se naknadno na njemu našao Branko Đukić izazavao je bijes bh. javnosti s obzirom da se radi o fudbaleru Istre koji za ovaj hrvatski klub u ovoj sezoni nije upisao nijedan minut na terenu.

Međutim, poziv upućen Đukiću nije jedini sporan, odnosno još nekoliko igrača sa malom minutažom i gotovo nikakvim učinkom u 2022. godine našlo se na Starčevićevom spisku, dok na njemu pak nije bilo nekih mladih igrača koji su zaslužili poziv.

Tako je, recimo, poziv dobio vezni fudbaler slovačkog Sereda, koji je ranije bez bilo kakvog značajnog učinka nastupao za Borac i Radnik, Amar Tahrić.

U 2022. godini pomenuti fudbaler je za svoj tim odigrao ukupno osam minuta, a u posljednji odigran za vikend, odgledao je sa klupe za rezervne igrače. Očigledno da se još nije aklimatizirao na novu sredinu, ali njegova skromna minutaža pa samim tim i skroman učinak ipak ga nisu "ostavili" van reprezentativnog dresa.

A, koliku minutažu imaju igrači pozvani u mladu reprezentaciju možete vidjeti u tabeli.

ime i prezime klub poz total minuta
Bakir Brajlović Tuzla City G 450
Nikola Ćetković Borac G 360
Belmin Dizdarević Sarajevo G 540
Vedad Radnonja AEK Atina D 748
Adrian Leon Barišić Frosinone D 567
Jasmin Osmić Sloboda D 444
Marko Kujundžić Borac D 345
Jovan Pavlović Rudar D 320
Luka Malić Željezničar D 270
Đorđe Milojević Borac D 192
Nenad Nikić Radnik Bijeljina D 135
Andrej Đokanović Sarajevo M 437
Amar Begić Borac M 406
Alen Dejanović Velež M 380
Ivan Bašić Zrinjski M 360
Jovan Ilić Proleter Novi Sad M 342
Igor Savić Zrinjski M 281
Armin Hodžić Željezničar M 236
Milan Savić Čukarički M 215
Belmin Mešinović Tuzla City M 90
Ajdin Hasić Umraniyespor M 22
Amar Tahrić Sered M 9
Amar Memić Bravo F 489
Daniel Lukić Široki Brijeg F 470
Anes Mašić Posušje F 110
David Čavić Borac F 22
Branko Đukić Istra F 0

S druge strane, mladi veznjak Sarajeva, Dal Varešanović, u 2022. godini je u svih šest zvaničnih susreta koje je odigrao njegov tim, imao zapaženu minutažu (pet puta starter, 355 minuta), a i na pripremnim mečevima u Turskoj je pružao sasvim solidne partije.

Na ukazano povjerenje šefa struke bordo tima, Varešanović je jučer sjajno odgovovrio kada je u ubjedljivoj pobjedi Sarajeva nad Rudarom postigao dva pogotka.

Istina, u trenutku kada je Starčević objavljivao spisak, Varešanovićevog imena nije bilo u rubrici "strijelac", no s obzirom na minutažu, pa i učinke veznih fudbalera u ovoj godini, tu se morao naći.

Top Komentari

amza
Pa svi koji imamo.pratili fudbal u bih zna se da selektori uzimaju pare što od menadžera što od roditelja to je javna tajna zato jesmo tu gdje jesmo jer ne igra kvalitet i zasluga nego novci
4 0
rabodimis
Nije cudan spisak, cudno je sto za sud i tuzilastvo isplacujemo ogroman budjetski novac a oni konstantno rade protiv nas. Cudno je sto su mnogi clanovi N/FS BiH-a na slobodi, cudno je sto imaju podrsku zakona u pljackama.. Zivimo u cudesnom sistemu, sve je cudno i nenormalno.. Blago nama..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi