Mlada zvijezda Dortmunda o promjeni reprezentacije: Ne znam ništa o tome!
Foto - EPA

Reynu žele Gaučosi, a može igrati i za Portugal

Mlada zvijezda Dortmunda o promjeni reprezentacije: Ne znam ništa o tome!

M. Šljivak

Giovanni Reyna debitovao je sinoć za Borussiju iz Dortmunda u Ligi prvaka.

Ovaj 17-godišnji veznjak odmah je i asistirao za gol Erlingu Haalandu, te je tako na pravi način otvorio novo životno poglavlje.

Mladi fudbaler je nakon meča dobio zanimljivo pitanje novinara. Pitali su ga o potencijalnom nastupu za reprezentaciju Argentine, koja ga navodno želi u svojim redovima.

"Ne znam ništa o tome, pa tako ne želim ništa ni komentarisati. Fokusiran sam samo na Sjedinjene Američke Države", poručio je mladi Reyna.

Giovanni je prošao sve omladinske selekcije SAD-a, za koju je igrao i njegov otac Claudio i to čak 112 puta. Ipak, s obzirom na to da je njegov djed Miguel stigao u SAD 1968. godine iz Argentine, on ima pravo da nastupa za Gaučose.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, i Portugal ima pravo da ga zove u svoj nacionalni tim. Giovanni ima pasoš ove zemlje jer mu je majka Portugalka, pa on u budućnosti može birati za koga želi igrati.

Ipak, teško je vjerovati da će se tek tako odreći nastupa za SAD. Njegov otac je legenda fudbala u ovoj zemlji, a i sam Giovanni je igrao za sve omladinske selekcije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi