Mlade košarkašice BiH bolje od Engleske

Evropsko prvenstvo B divizije U-18

Mlade košarkašice BiH bolje od Engleske

Mlade košarkašice Bosne i Hercegovine su pobjedom protiv Engleske na najbolji mogući način otvorile takmičenje na Evropskom prvenstvu B divizije. Naše košarkašice su slavile nad vršnjakinjama iz Engleske rezultatom 55:47.

Nakon egala u prvoj četvrtini (11:12), naše reprezentativke su odigrale vrlo lošu drugu dionicu u kojoj su dozvolile Engleskinjama da se odlijepe i odu na odmor sa dvanaest poena prednosti (29:17).

BiH je zaigrala mnogo bolje u drugom poluvremenu i prednost protivnika se polako topila. Sjajnom igrom u posljednjoj dionici, naše košarkašice su kreirale potpuni preokret i pobjedom otvorile takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Najefikasnija je u našem timu bila Nedžla Kovačević sa 16 ubačenih poena, dok je Jovana Marković dodala jedan poen manje.

Evropsko prvenstvo U18, divizija B:

BiH - Engleska 55:47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.