Nova pobjeda bh. košarkašica za plasman u A diviziju

Izrael nije bila dorastao protivnik

Nova pobjeda bh. košarkašica za plasman u A diviziju

A. Beganović

U 6. kolu Evropskog prvenstva B-divizije ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) savladala je Izrael (76:61), te je tako osigurala plasman u A-diviziju.

Naše mlade košarkašice stigle su do šeste pobjede iz isto toliko susreta, a već nakon prve četvrtine imale su prednost od devet poena (17:8). 

I u drugoj četvrtini naše košarkašice su bile mnogo bolje, pa su na odmor otišle sa viškom od 18 poena (45:27). U drugom poluvremenu selektorica Mara Lakić dala je priliku i igračicama koje su u prethodnim susretima imale slabiju minutažu, no i pored toga Izrael niti u jednom trenutnu nije ugrozila prednost naše ekipe.

Najefikasnija igračica u redovima naše reprezentacije je bila Marica Gajić sa novim double-double učinkom sa 16 poena i 13 skokova, dok su Melisa Brčaninović i Nikolina Džebo ubacile po 14 poena. Džebo je dodala i 12 skokova. Na drugoj strani je najbolju partiju pružila Ofir Banet sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.