Disciplinci zatražili očitovanje od FK Željezničar: Veselinović traži skoro 28.000 KM

Žalio se i Elvis Karić

Disciplinci zatražili očitovanje od FK Željezničar: Veselinović traži skoro 28.000 KM

A. Čaušević

Disciplinska komisija NFSBiH zatražila je očitovanje od FK Željezničar nakon žalbe dvojice fudbalera na dugovanja. 

Mladen Veselinović i Elvis Karić su predali zahtev za pokretanje disciplinskog postupga zbog ispalte finansijskih dugovanja.

Veselinović potražuje skoro 28.000 KM, pa je Željezničar trebalo da se očituje do 22. decembra, dok je Karićev zahtjev odbijen.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 14.12.2020. godine, rješavajući Zahtjev za izvršenje i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka igrača Mladena Veselinovića, protiv FK ‘Željezničar’ Sarajevo, kojim se traži isplata dugovanja, na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, ovim putem, traži očitovanje od FK Željezničar Sarajevo, u vezi sa isplatom finansijskih dugovanja prema igraču Mladenu Veselinoviću, u iznosu od 27.689,50 (dvadesetsedamhiljada i šeststotinaosamdesetdevet/50) KM.

Imenovani klub, je dužan dostaviti očitovanje do 22.12.2020. godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 14.12.2020. godine, razmatrala je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka
dostavljen od strane Elvisa Karića, protiv FK “Željezničar” Sarajevo, pa na osnovu člana 108. stava 1. tačke c) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi odluku:

Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, podnesen od strane Elvisa Karića, protiv FK „Željezničar” Sarajevo se odbacuje na osnovu člana 108. stav 1. tačka c) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH", navodi se u službenom glasniku NFSBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
Fuj Mladene, sram i stid da te bude. Kako mozes da trazis svoje posteno zaradjene pare ???? Pravda za HNK Željkana !!!!
14 12
Brazuka
Očigledni raspad sistema. Trazili ste gledajte. Footbal amare
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti