Žižović: Drago mi je što su se igrači Širokog oporavili i očekujem istinski derbi

Zrinjski dočekuje klub s Pecare

Žižović: Drago mi je što su se igrači Širokog oporavili i očekujem istinski derbi

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra na svom terenu igraju hercegovački derbi protiv Širokog Brijega u okviru zaostalog meča 8. kola Premijer lige.

Zrinjski je za vikend slavio u gradskom derbiju protiv Veleža, a već sutra ih očekije okršaj protiv Širokog Brijega.

Pred ovu utakmicu javnosti se obratio i trener mostarskog tima Mladen Žižović koji je imao šta da kaže.

"Kao i svaku utakmicu pogotovo kada igramo kući idemo na pobjedu. Međutim, s obzirom da je ovo još jedan istinski derbi moramo da pokažemo maksimum angažmana kao što je to bio slučaj protiv Veleža. Tako očekujem da i sutra budemo rastrčani i agresivni i da od prve minute znamo šta nam je cilj. Nadam se da su se igrači dovoljno odmorili i da ćemo na današnjem posljednjem treningu odrediti 11 najboljih i najspremnijih što se nas tiče", rekao je Žižović i nastavio.

"Koliko imam informacija u Širokom su svi, što mi je izuzetno drago, igrači oporavili i možemo očekivati istinski derbi sličan svim derbijima koji su bili u proteklim godinama".

"Svaka utakmica nosi tri boda, ovo je direktan duel između ekipa koje pretenduju na Evropu. Bilo bi izuzetno značajno za nas kada bi u tim direktnim duelima ostvarili još jednu pobjedu i sigurno da će nam ona mnogo značiti u nastavku prvenstva".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se na kraju na ekipu s Pecare.

"Široki nakon niza problema koje su imali konačno su se skupili. Posljednji meč su zaista dominirali protiv Olimpika protiv kojeg smo mi glat izgubili. Bez obzira na probleme koji su bili evidentni s koronom ušli su u dobar ritam i rezultati su ih nagradili u prethodnom periodu. Sigurno s dosta samopouzdanja dolaze ovdje, imaju niz kvalitetnih igrača, međutim mi ćemo pokušati ovaj zalet da iskoristimo i da dođemo do bodova".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti