Nenad i Igor Melher: Otac i sin na 'suprotnim' stranama

Krasna priča iz današnjeg mostarskog derbija

Nenad i Igor Melher: Otac i sin na 'suprotnim' stranama

Večeras je u gradskom derbiju na stadionu pod Bijelim brijegom HŠK Zrinjski porazio FK Velež rezultatom 3:1. 

Utakmica je opravdala očekivanja, viđeni su golovi, šanse, osjetila se tenzija s obje strane, bilo je i žestokih startova ali najvažnije je da je sve proteklo u fer i korektnom ozračju i da su se ekipe poslije posljednjeg sučevog zvižduka rastale u prijateljskom tonu.

Po prvi put je u gradskom derbiju jedan igrač postigao hat-trick, djelo je to sjajnog Nemanje Bilbije, a ovu utakmicu obilježila je još jedna neobična stvar. Po prvi put u povijesti gradskih derbija u stručnim stožerima oba tima stajali su otac i sin. Nenad Melher već je treću sezonu trener golmana u mostarskom Veležu, dok je njegov sin Igor dugogodišnji trener u omladinskim kategorijama HŠK Zrinjski. Budući da je prvi trener golmana HŠK Zrinjski Feđa Kulaglić još uvijek odsutan, njegovu ulogu je u zadnja dva tjedna preuzeo Igor koji je nekada i sam bio sjajan golman i stajao među vratnicama Zrinjskog.

Ovo je zasigurno bio divan dan za ovu mostarsku obitelj koja je iznjedrila tri sjajna golmana. Otac Nenad je svojevremeno branio u mostarskoj Lokomotivi i Zrinjskom, Igor također bio članom Plemića, a najmlađi Goran je bio dugogodišnji golman HFC Zrinjski, kao i futsal reprezentcije BiH. Danas je više razloga za slavlje imao Igor i zbog pobjede i zbog sjajnih intervencija Ivana Brkića dok je Nenad u dva prošla derbija mogao biti zadovoljan činjenicom da njegov pulen Adnan Bobić nije primio gol. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gradski derbi počesto zna puniti naslovnice po nekim sivljim konotacijama, no ova obiteljska priča koju su ispisali Nenad i Igor sigurno je jedna od ljepših priča ispričanih u mostarskim derbijima. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
Kakva je cast biti dio izmisljenog kluba zvanog Zrinjski?
1 5
VELEZ
Nije bas ovo krasna prica. Ovo to je samo jos jedan dokaz da se generacije prolaze, a mi se razdvajamo sto vise i vise. Da bi bila krasna prica onda bi i sin igro i treniro u velezu.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi