Žižović pred meč protiv Radnika prvo pričao o reprezentaciji BiH: "Ovo vraća nadu..."

Press konferencija Slobode

Žižović pred meč protiv Radnika prvo pričao o reprezentaciji BiH: "Ovo vraća nadu..."

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode sutra na svom terenu igraju protiv Radnika meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala i očekuje nas nekoliko zanimljivih duela.

Sloboda će sutra pred svojim navijačima dočekati Radnik i pokušati prekinuti niz od sedam mečeva bez pobjede.

S druge strane Radnik stiže u tuzlu nakon poraza od Leotara i jasno je da klub iz Bijeljine želi da dođe do bodova kako bi se pomjerio sa začelja tabele.

Pred sutrašnji meč održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim medijima objavio trener domaćeg tima Mladen Žižović.

"Nakon 14 dana za nas prijeko potrebne pauze s obzirom da smo pokazivali već određene znake umora dolazi nam nova prvenstvena utakmica. Prije nego što počnem da pričam o Radniku i sutrašnjoj utakmici prvo da čestitam reprezentaciji BiH na zaista dvije sjajne utakmice i ova igra vraća nadu u bolje sutra bh. fudbala generalno. Nadam se da ćemo i u prvenstvu pričati o nekim lijepim stvarima i da je ovo što je bilo iza nas samo jedna epizoda koja je bila prolazna i da ćemo od sutra pričati o lijepim stvarima kako u klupskom fudbalu tako i u reprezentaciji", reko je Žižović, a zatim se osvrnuo na meč protiv Radnika.

"Naravno da je bitna utakmica za oba tima. Radnik u nezavidnoj poziciji s obzirom na broj bodova koji su osvojili. Imaju jedan način igra koji već gaje od početka prvenstva sa tri igrača u zadnjoj liniji i sa sedam igrača u zonskoj odbrani. Mi ćemo pokušati da to probijemo na jednom teškom terenu na kojem i treniramo. Nadam se da ćemo i uspjeti i imamo jedan određeni pritisak jer nismo jedan duži period ostvarili pobjedu. Igrači su spremni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo, nadati se da će dati svoj maksimum jer su dobro radili i trenirali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fokusirali smo se na određene taktičke treninge, sutra nećemo moći računati samo na kartoniranog Amara Beganovića i još nedovoljno spremnog Eldara Hasanovića. Pozivam navijače da nam daju podršku koja je potrebna ekipi. Imamo sjajnu objektivnu tuzlansku publiku koju zaista nisam vidio u nekom klubu u nekoj bližoj prošlosti. Vratiću se na taj poraz od Sarajeva gdje su ispratili momke desetominutnim aplauzom, zaista jedna pohvala i to je nešto upečatljivo i želimo sutra da im se odužimo kvalitetnom igrom i nadam se pobjedom".

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Radnika igra se utra na stadionu Tušanj sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Sloboda ima najljepsu PR (Public Relation) zenu! Cestitam!
4 0
fukaraslana
Jbt ti vico paksu tvoj . Uvlaci se da bi ga pistavio za U21 selektora . Ko te nezna skupo bi te platio tizovicu
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi