Mladen Žižović 'skautirao' Spartak: Šta je olakšavajuća okolnost za FK Radnik?

Trener Radnika uvjeren u dobar rezultat

Mladen Žižović 'skautirao' Spartak: Šta je olakšavajuća okolnost za FK Radnik?

Midhat Šljivak

FK Radnik sutra u Banjaluci igra prvi meč prvog pretkola Evropske lige.

Protivnik timu iz Bijeljine je slovački Spartak iz Trnave, a pred ovaj duel javnosti se obratio trener Radnika Mladen Žižović.

On je istakao kako je veoma dobro skautirao protivnika, a otkrio je neke veoma zanimljive podatke o slovačkom

"Svi igrači su spremni i jedva čekamo da vidimo kako stojimo u odnosu na protivnika. Dobra stvar za nas, a loša za njih, je što nas ne poznaju, dok smo se mi na licu mjesta uvjerili u njihove kvalitete.. Smanjili su budžet, sada iznosi dva miliona eura, ekipa je znatno izmijenjena i promijenjen im je skoro kompletan igrački kadar u odnosu na prošlu godinu kada su igrali grupnu fazu Lige Evrope. To nam je olakšavajuća okolnost, svaki ishod bez primljenog gola nam odgovara, kako bismo revanš u Trnavi dočekali sa aktivnm rezultatom. Mislim da su šanse 50-50", rekao je Žižović.

Kapiten Velibor Đurić izrazio veliko poštovanje prema protivniku.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Spartak je napravio veliki uspjeh prošle sezone plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. Poštujemo njihove rezultate, ali svjesni smo da je ovo potpuno drugačija ekipa. Imamo svoje šanse i vjerujem da smo ravnopravni u ovom dvomeču", rekao je Đurić.

Susret između Radnika i Spartaka igra se sutra od 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Top Komentari

Terminator
Sretno za Radnik.
10 0
zmijuga.loma
dabogda ispali mater vam yebem vlasku
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi