Mladen Žižović: Želimo nastaviti prvenstvo, no zdravlje igrača je najbitnije

Trener HŠK Zrinjski o eventualnom nastavku sezone

Mladen Žižović: Želimo nastaviti prvenstvo, no zdravlje igrača je najbitnije

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini posljednjih dana se poboljšava. Sve to rezultiralo je postepenim ublažavanjem mjera prvotno donesenim u cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa koji je paralizirao sportska natjecanja u Bosni i Hercegovini kao i skoro u cijelom svijetu.

No dok će se u našem susjedstvu prvenstva gotovo sigurno nastaviti, nad nastavkom BH Telecom Premijer Lige je još uvijek veliki oblak neizvjesnosti. Trener Plemića Mladen Žižović za SportSport.ba govorio je o eventualnom nastavku domaćeg prvenstva i trenutnom stanju u Zrinjskom.

Mladene, iako se situacija s pandemijom popravlja, nastavak BH Telecom Premijer Lige još uvijek je izuzetno neizvjestan?

"Neizvjesnost je zaista najgora u ovom svemu" - otpočeo je Žižović i dodao:
"Nadam se da će se ovo što prije riješiti, te da ćemo dobiti određenu odluku šta će se dogoditi s našim prvenstvom. Naravno da bismo i mi kao većina ostalih voljeli da se liga nastavi te se nadam da će tako uskoro i biti".

Znači, stav Zrinjskog oko nastavka PL je svakako pozitivan?

"Najbitnije u svemu je da svi sudionici natjecanja budu sigurni. Ukoliko nadležni organi to dozvole mi ćemo sasvim sigurno biti u funkciji toga. Što se tiče nastavka evo još jednom ponavljam, mi se sportski nadamo i želimo ovo sve okončati na zelenom terenu. Smatram da je važno da se vodi briga o zdravlju igrača obzirom da su oni najviše ugroženi, ali evo, pandemija se polako smiruje i u narednim danima dolazi još popuštanja mjera. Nadam se da će biti donesena odluka kojom će biti zadovoljni svi klubovi u Bosni i Hercegovini"

U susjednim Hrvatskoj i Srbiji prvenstva će se gotovo sigurno nastaviti?

"Pa dobro, drukčija je situacija, drukčije su okolnosti. Mi smo u odnosu na njih u malo specifičnijoj situaciji, vidim da je situacija u Banjaluci eskalirala. Ponavljamo se, ali opet kažem, vidjet ćemo šta će se dogoditi".

Zrinjski je kompletirao tim, igrači sa strane su stigli. Kako se pripremate u ovim posebnim uvjetima?

"Pa na snazi je čista improvizacija da budem iskren. Trenirali smo individualno ispočetka, preko online platformi. Sada smo svi u Mostaru, treniramo odvojeno u više grupa s po 3,4 nogometaša. Generalno ne možemo tu nešto previše očekivati, da budemo u bilo kakvoj formi nego eventualni nastavak dočekati u zapuštenom stanju. To su više treninzi psihičke prirode budući da su neki igrači bili, a neki još uvijek jesu u samoizolaciji. Bilo kakav izlazak vani, posebno trening djeluje drukčije na psihu igrača nego kada ste zatvoreni ili skoro 2 mjeseca bez treninga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladene, opći je dojam da je nekim klubovima u interesu da se prvenstvo ne nastavi?

"U svemu ovome koliko ja vidim svak traži neke svoje interese što mi je sasvim razumljivo. Svi ovi klubovi koji se javljaju ili ne javljaju su prije početka sezone imali svoje zacrtane ciljeve. Ako se prvenstvo ne nastavi neki klubovi će ostati bez tih planova i rezultata. Ako se prvenstvo nastavi, odgovornost će biti na njima samima. Što se tiče nas, mi smo u igri za oba trofeja i dođe li do nastavka sasvim sigurno nećemo odustajati. Držimo konce u svojim rukama, momci jedva čekaju nastavak i ne bih ulazio u reakcije drugih klubova i u njihove stavove. Trebamo još sačekati i ne dizati bespotrebne tenzije. Za nadati se da će nadležni organi donijeti najbolje moguće odluke što se tiče nastavka sezone u BiH" - kazao je Žižović za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Ovog kad vidim...odmah abdest izgubim :o
3 1
tcity055
Ne smije on zbog Dodika ništa reći. Najpošteniju izjavu je dao Slavko Petrović po pitanju nastavka PL-
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi