Mladi bek poručuje: Spreman sam zaigrati za Barcelonu!

Trenutno na posudbi u Betisu

Mladi bek poručuje: Spreman sam zaigrati za Barcelonu!

Mladi Brazilac Emerson poručuje kako je spreman zaigrati za prvi tim Barcelone.

Podsjetimo, radi se o 21-godišnjem desnom beku kojeg je Barcelona kupila prošlog ljeta od Atletico Mineira za 12 miliona eura i odmah ga poslala na dvogodišnju posudbu u Real Betis koji je za to platio pola novca od onog kojeg je Barca dala brazilskoj ekipi.

Obzirom da već ove sezone prikazuje sjajne partije u Betisu, mladi fudbaler smatra kako je već sada spreman zaigrati za Barcelonu. Jedan od onih koji ne žele čekati ljeto 2021. kako bi ga doveo u klub je trener Barce Quique Setien što je sigurno pozitivna stvar za ovog mladog igrača.

"U Betisu su tražili da popravim igru u odbrani. Igrao sam napad lako, ali u odbrani je bilo teže. Počeo sam raditi na tome i stvari su se mnogo promijenile", kazao je Emerson za AS.

"Istina je da u Brazilu nisam morao mnogo da radim na odbrani. Te taktičke stvari se mnogo više cijene ovdje u Evropi. Nisam očekivao da ću na ovaj nivo doći tako brzo. Mislim da je ova sezone bez dvojbe najbolja u mojoj karijeri. Stvari se brzo odvijaju. Mlad sam, ali spreman sam igrati za bilo koji klub. Da, spreman sam zaigrati za Barcelonu. Ranije su me upitali da li sam spreman zaigrati za reprezentaciju Brazila i odgovor je bio isti", kaže Emerson koji očito ima mnogo samopouzdanja.

"Nisam uopšte uplašen. Igranje za Barcu je kao ostvarenje sna kojeg sam sanjao još dok sam bio dijete", dodaje on.

Potom otkriva i koji su mu idoli.

"Imam četiri idola. Dani Alcves, Cafu, Roberto Carlos i Marcelo".

Dodaje da želi igrati Ligu prvaka s Barcom i osvojiti mnogo trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ove sezone je u dresu Betisa upisao 24 utakmice, postigao tri gola i dodao pet asistencija.

Ko zna, možda ćemo ga već sljedeće sezone gledati u dresu Barcelone...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi