Mladi Bosanac zaigrao u prvoj postavi Borussije Dortmund

Debi na velikoj sceni

Mladi Bosanac zaigrao u prvoj postavi Borussije Dortmund

Ekipa Borussije Dortmund u ovim trenucima igra meč protiv Darmstadta, a rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:1.

U prvoj postavi Dortmunda zaigrao je i Dženis Burnić, 18-godišnji fudbaler koji vuče korijene iz BiH. Burnić je zauzeo svoje mjesto u zadnjoj liniji gdje mu društvo prave Sokratis i Ginter.

Ovaj mladi štoper je nedavno izrazio želju da jednog dana zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, što je u jednom intervjuu za bh. medije potvrdio i selektor Mehmed Baždarević.

Za Dženisa Burnića, koji je rođen 1998. godine, je ovo prvi put da zaigra kao starter na jednoj utakmici Dortmunda u Bundesligi, a prethodno je priliku dobijao pretežno na prijateljskim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dženis Burnić je prošao sve mlade selekcije Njemačke i nema sumnje da bi njegov dolazak među Zmajeve bio veliki dobitak za našu selekciju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi