Žestoka kazna za Borussiju

100.000 eura kazne i meč bez publike

Žestoka kazna za Borussiju

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Njemačke (DFB) žestoko je kaznio ekipu Borussije iz Dortmunda zbog navijačkih nereda.

Tako će u kasu saveza tim iz Dortmunda uplatiti čak 100.000 eura kazne, a jednoj utakmici neće moći prisustvovati najvatreniji navijači ovog tima, popularni "Žuti zid".

Ova kazna je stigla kao posljedica napada na navijače RB Leipziga prošle sedmice. Razni predmeti, kamenje i boce su letjeli su na navijače gostiju na putu prema stadionu, a neredi su se nastavili i na samom meču.

Navijači Borussije su koristili i lasere, kojima su ometali protivničke fudbalere, a odmah nakon meča podnijeta je i prijava protiv njemačkog velikana i DFB je pokrenuo postupak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Danas je određena kazna i neredi su skupo koštali Milionere, koji će vjerovatno u meču protiv Wolfsburga 18. februara biti bez navijača.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi