Mladi duo FK Sarajevo: Nastojimo biti još jači

Salčin i Šabanović za SportSport.ba

Mladi duo FK Sarajevo: Nastojimo biti još jači

M. Šljivak

FK Sarajevo nalazi se na pripremama u Antaliji.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ima zaista fantastične uslove za rad, a za SportSport.ba su govorili mladi fudbaleri Bordo kluba Halid Šabanović i Đani Salčin.

Obojica su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Turskoj.

Šabanović: Ovo su nam druge pripreme, upoznali smo se s okolinom uslovi su zaista fenomenalni.

Salčin: I ja sam drugi put ovdje, malo je problem sa spavanjem zbog vremenske razlike, ali brzo će to biti dobro.

O novim imenima u klubu, te novom treneru govore pohvalno.

Šabanović: Svi su dobri momci i igrači. Na nama je da se uigramo i da nastavimo s dobrim igrama. S Vinkom se dobro poznajem iz mlade reprezentacije i nadam se da ćemo i u budućnosti dobro sarađivati.

Salčin: Nastojimo da budemo jači, svi se trude i rade kvalitetno. Pojačanja su dobra, ne bi se bezveze zvala pojačanja. Vinko Marinović poznaje te momke i sigurno da će se oni dobro uklopiti u naš sistem.

Sarajevo je odigralo dvije pripremne utakmice, a Đani Salčin je imao novu ulogu - igrao je lijevog beka.

Šabanović: Prijateljske utakmice mogu mnogo pokazati. Ovdje imamo dobre uslove, dobre terene i možemo da pokažemo ono što znamo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Salčin: Kroz fudbalsku karijeru mora se igrati mnogo pozicija. Svidjela mi se pozicija, dobro sam se snašao i brzo sam se privikao. Drago mi je što šef prepoznaje kvalitet i zahvalan sam na prilici, pa barem i na lijevom beku. Svejedno mi je šta igram, ja sam tu da odigram najbolje što mogu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi9
Na prvu citam “ mlado mudo “ fks
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi