Mladi fudbaler Željezničara ide u 1. ligu FBiH

Nije dobio profesionalni ugovor

Mladi fudbaler Željezničara ide u 1. ligu FBiH

Dosadašnji junior Željezničara Enad Ahmić od naredne sezone će igrati u 1. ligi FBiH.

Nakon što je ponikao u Sarajevu, mladi Ahmić je posljednje dvije godine proveo u Željezničaru u kojem se nije uspio izboriti za profesionalni ugovor.

Kako mu je juniorski staž istekao, Ahmić je napustio Grbavicu i svoju karijeru će vjerovatno nastaviti u 1. ligi FBiH odakle ima već nekoliko ponuda. Interesovanje su pokazali TOŠK, zatim Travnik, a moguć je i odlazak u Vis Simm-Bau koji je novajlija u pomenutom rangu takmičenja.

"Postoje razgovori s nekoliko klubova iz 1. lige FBiH. U ovim godinama potrebna mi je sredina u kojoj ću igrati, samo tako mogu napredovati, tako da ću dobro izvagati šta i kako dalje", kaže Ahmić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar se u proteklim danima rastao s još nekoliko fudbalera koji su prošli omladinske selekcije ovog kluba, tačnije sa Mirzom Šubom i Vernesom Karavdićem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi