Mladi hrvatski stoper potpisao za moskovski CSKA

Napustio Slaven Belupo

Mladi hrvatski stoper potpisao za moskovski CSKA

E. Škorić

Hrvatski stoper Zvonimir Šarlija (22) karijeru nastavlja u moskovskom CSKA.

Donedavni prvotimac Slaven Belupa potpisao je za CSKA i tako postoa peti Hrvat u historiji ovog ruskog velikana.

On će se u Moskvi pridružiti mladom reprezentativcu Hrvatske Nikoli Vlašiću, a njegov transfer potvrdio je i Slaven Belupo.

"Prije svega, zahvalio bih se svima u klubu, pogotovo direktoru Šimunoviću i treneru Sertiću koji su mi omogućili da budem kapetan svog kluba. Odlazak u klub ove veličine i klub takvog značaja, ne samo u Rusiji, već i u Europi je ogroman korak naprijed za mene u karijeri. Znam da me čeka velika konkurencija, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u CSKA. Znam da su Bistrović i Vlašić tamo i sigurno će mi to pomoći u prilagodbi", rekao je Šarlija na odlasku iz kluba.

Šarlija je ponikao u Slavonskom Brodu, a prošle sezone je u HNL-u odigrao 31 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti