Mladi napadač nakon dva mjeseca napustio Bilino polje
Mladi napadač pobrao je simpatije zeničke publike odigravši nekoliko pripremnih utakmica u crno-crvenom dresu, ali zbog problema sa registracijom svoj zvanični debi u Čeliku će morati sačekati vjerovatno u drugom dijelu sezone

Bronja će se vjerovatno u Čelik vratiti već na zimu

Mladi napadač nakon dva mjeseca napustio Bilino polje

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 5.kola 1.lige FBiH gostovati kod ekipe Gornjeg Rahića. Zeničani su uz Slobodu ekipa koja u odigrana četiri kola nema poraza, te se nalaze na drugoj poziciji na tabeli sa osam osvojenih bodova.

Cilj kluba s Bilinog polja u ovoj sezoni je borba za vrh tabele, tako su i otvorili sezonu, a u naredna dva kola im slijede dva teška gostovanja. Prvo će u goste Gornjem Rahiću, a kolo poslije u komšijskom derbiju i gostovanje Rudaru u Kaknju.

Pred narednu utakmicu u prvenstvu klub je ostao bez igrača, koji još nije upisao nastup u prvenstvu, ali od kojeg je stručni štab imao velika očekivanja. Hamza Bronja 18-godišnji napadač koji je prije dva mjeseca stigao na Bilino polje, prošao cijele pripreme sa Zeničanima, bio prva opcija u napadu kroz pripremne utakmice napustio je Zenicu.

Već smo pisali o tome da je NK Čelik u procesu deblokade računa, odnosno da su isplaćeni svi povjerioci, te se sada od banaka i sudova očekuju skidanje blokada, te konačno i deblokiran glavni račun kluba. Dok se to ne desi, a tačno nije poznato kada će to biti, klub ne može legalno registrovati strane igrače.

Bronja je dogovoru s klubom i svojim agentima napustio Bilino polje, te će karijeru vjerovatno nastaviti u Srbiji, ali postoji mogućnost da se već na zimu ponovo vrati na Bilino polje, kada će vjerovatno biti deblokiran račun i igrač će uredno moći biti registrovan, odnosno dobiti dozvolu za nastup za NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da je ovo udarac za stručni štab Zeničana, koji su najozbiljnije računali na ovog mladog napadača, koji je u nekoliko prijateljskih utakmica pokazao svoje kvalitete , a na prijateljskom meču protiv Rudara iz Kaknja postigao je i lijep gol u remiju 1:1.

Klub s Bilinog polja tako je sada u ofanzivnom dijelu ostao na Mašiću, Pehilju i Salkanoviću, dok se s nestrpljenjem očekuje povratak Karića koji se oporavlja od povrede.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Dobijamo Rahic svakako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti