Mladi Nijemac pojačao Atalantu

Czyborra stigao iz Holandije

Mladi Nijemac pojačao Atalantu · Zvanično

Atalanta je zvanično potvrdila angažman Lennarta Czyborre iz holandskog Heraclesa.

Pregovori dva kluba su trajali neko vrijeme, a iz Italije su proteklih dana stizale informacije da je postizanje konačnog dogovora jako blizu.

Ovakve informacije su se ispostavile tačnima, pošto je 20-godišnjak danas potpisao ugovor sa Atalantom.

Ugledni italijanski sportski novinar Gianluca Di Marzio je nedavno špekulisao da će Atalanta za transfer mladog Czyborre platili od 3.5 do četiri miliona eura.

Mladi njemački lijevi bek je bio u Heracles stigao 2018. godine iz omladinskog pogona Schalkea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvom dijelu sezone je upisao 21 nastup za Heracles u svim takmičenjima, te je postigao dva gola i upisao četiri asistencije.

Treba dodati i da je Czyborra rođen u Berlinu, te da je svojevremeno bio član i omladinskih pogona Herthe i Energie Cottbusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi