Preokret i velika pobjeda SPAL-a protiv Atalante

Serija A, 20. kolo

Preokret i velika pobjeda SPAL-a protiv Atalante

Večerašnjim duelom Atalante i SPAL-a zatvoreno je 20. kolo Serije A. Atalanta je bila domaćin i veliki favorit, ali je SPAL priredio iznenađenje i slavio pobjedu rezultatom 1:2.

Inače, SPAL je ovaj susret dočekao na posljednjem mjestu na tabeli, ali je sa nova tri boda došao do ukupno 15 i 18. pozicije.

Počelo je, međutim, kako se i očekivalo. Igrala se 16. minuta kada je Gomez povukao kontru i poslao loptu na ka Zapati na lijevom krilu. Zapata je odlično probio i ubacio, a Josip Iličić majstorski petom pospremio loptu u gol SPAL-a za vodstvo domaćih od 1:0.

Međutim, kako je utakmica odmicala SPAL je igrao sve bolje i napadao sve "žešće". Tako su gosti u drugom poluvremenu uspjeli stići do preokreta.

Igrala se 54. minuta kada je Reca odlično probio po lijevom krilu i vratio loptu na peterac gdje se našao Petagna i bez problema pogodio za 1:1.

Samo šest minuta kasnije SPAL stiže do prednosti. Valoti se odlično izborio za prostor i uputio oštar udarac sa vrha kaznenog prostora. Udarac je bio dovoljno precizan, pa je SPAL preko Valotija stigao do preokreta i prednosti od 1:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušala je Atalanta uzvratiti, prijetili su opasno Pašalić, Zapata, Iličić i De Roon, ali promjene rezultata nije bilo, pa je SPAL upisao veliku pobjedu. Velike zasluge ima i golman SPAL-a Berisha inače posuđen igrač upravo Atalante.

Atalanta je nakon 20 odigranih utakmica peta na tabeli sa 35 osvojenih bodova.

Top Komentari

Strucnjak12345
Kladionice I Italijani, pametnom dosta
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi