Mladi reprezentativac Njemačke fotografijom jasno poručio za koga želi igrati

Trenutno je na odmoru i samo mu je jedan dres pri ruci

Mladi reprezentativac Njemačke fotografijom jasno poručio za koga želi igrati

Mladi vezni fudbaler Borussije Dortmund Dženis Burnić u posljednje vrijeme je privukao mnogo pažnje u bh. javnosti. 

Burnić je prošlu sezonu proveo na posudbu i Stuttgartu za kojeg je upisao šest utakmica u Bundesligi i dva u DFB-Pokalu, a ovog ljeta bi se trebao vratiti u Dortmund.

On je u dosadašnjem dijelu karijere odigrao dosta utakmica za omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, a najviša stepenica do koje je stigao je U20 reprezentacija. Ipak, njegova želja je jasna - nastup za seniorsku reprezentaciju BiH.

On je to jednom prilikom rekao u razgovoru sa tadašnjim selektorom Mehmedom Baždarevićem, a posljednja fotografija, koju je objavio sa odmora, jasno potvrđuje te riječi. Naime, tokom svog odmora Dženis je iskoristio priliku da nešto napravi za jelo, a tom prilikom je bio u dresu reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, radi se o fudbaleru koji, osim u zadnjem veznom redu, može da nigra i na poziciji štopera.

Top Komentari

Keno
Momak voli svoju domovinu i svaka mu cast, to ne znaci da ce igrati za bih, kako god sretnu mu bilo i svaka cast momce
9 0
RD187
Svi oni vole Bosnu... :P
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti