Mladi reprezentativci otputovali u Vels, Marinović ostao bez jednog napadača

Meč se igra u utorak

Mladi reprezentativci otputovali u Vels, Marinović ostao bez jednog napadača

A. Čaušević

Mlada reprezentacija BiH će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine nastaviti gostovanjem Velsu. 

Susret će se igrati u utorak u Wrexhamu, a bh. ekspedicija je danas sa sarajevskog aerodroma otputovala za Vels.

Trener asistent u stručnom štabu U21 reprezentacije Draženko Bogdan je pred polazak bio optimističan i vjeruje u pozitivan rezultat.

"Kao i svako okupljanje mlade reprezentacije i ovo je proteklo u radnoj atmosferi. Momci su bili na vrhunskom nivou. Svjesni su situacije u našoj kvalifikacionoj grupi i znaju da nam je meč sa Velsom, kao i svaki naredni veoma bitan. Mi ćemo se truditi i siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Uradićemo sve što je do nas kako bismo došli do dobrog rezultata", rekao je Bogdan.

Veznjak Željezničara Petar Bojo očekuje da se ekipa iz Velsa vrati s punim plijenom.

„Od prvog dana priprema svi smo znali koji nam je zadatak i svi smo spremni da pružimo maksimum kako bismo se kući vratili sa tri boda. Pokazali smo i ranije da imamo kvalitet i nadam se da ćemo tako nastaviti i u Velsu. Mnogo bi nam značila pobjeda u predstojećem susretu i učinićemo sve da do nje i dođemo, ali ne smijemo potcijeniti protivnika koji je takođe kvalitetan.“

Od pozvanih igrača selektor Vinko Marinović zbog povrede neće moći da računa na napadača Nardina Mulahusejnovića.

Nakon tri odigrane utakmice Bosna i Hercegovina ima četiri boda i dijeli drugo mjesto na tabeli s Belgijom, vodeća je Njemačka sa šet. Moldavija i Vels imaju po tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi