Mladom bh. reprezentativcu pozlilo u avionu

"Sumnjali smo u infarkt"

Mladom bh. reprezentativcu pozlilo u avionu

Povratak mlade reprezentacije BiH iz Kazahstana nije prošao bez problema. 

Izabranici Darka Nestorovića su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo remizirali sa Kazahstanom (0:0), međutim ono što je rezultat stavilo u drugi plan su zdravstvene tegobe koje je tokom leta na relaciji Astana-Istanbul osjetio Miljan Govedarica.

Ovaj mladi reprezentativac i fudbaler Slobode je ostao bez svijesti u avionu, a iako se u početku sumnjalo na infarkt, medicinski pregledi su pokazali da je do vrtoglavice došlo zbog pritiska u avionu.

"Govedarici je bilo potrebno hitno ukazati pomoć i tražio sam odmah da nas na aerodromu čeka vozilo Hitne pomoći. Bio je rizik, morali smo ostati u Istanbulu i na svu sreću nije se radilo o infarktu. Ultrazvuk srca je dobar, pretrage krvi su dobre, a detaljnim pregledima ustanovljeno je da je Govedarici pozlilo od pritiska u avionu. Bitno je da smo odmah poduzeli sve mjere i on je sada stabilno", kazao je za SportSport.ba doktor U21 selekcije Miloš Mudrenović.

Na sreću, Miljan Govedarica se trenutno osjeća vrlo dobro i danas se u večernjim satima vratio u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti