Mladost i Široki odigrali sjajan meč, gosti u nadoknadi postigli gol za bitna tri boda

Trijumf Širokobriježana

Mladost i Široki odigrali sjajan meč, gosti u nadoknadi postigli gol za bitna tri boda

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Izuzetno zanimljiv, lijep i uzbudljiv meč odigrali su Mladost Doboj Kakanj i Široki Brijeg u okviru 21. kola Premijer lige BiH, a na kraju je završeno rezultatom 2:3.

Mladost je nakon bitnog boda u Tuzli, sa dosta samopouzdanja ugostila Široki, koji je također imao težak ispit na startu proljetnog dijela prvenstva, pa je uspio na Pecari osvojiti bod (2:2) protiv Borca iako je gubio 2:0 na poluvremenu.

Bilo je i za očekivati neizvjestan meč u Kaknju, a na kraju su najviše profitirali gledatelji koji su došli na stadion i, naravno, gosti koji su došli do bitnih bodova.

Na samom startu meča Hiroš pokušava, ali puca preko gola, da bi zatim Fanimo gađao pored gola iz slobodnjaka, a Širokobriježani uzvraćaju u 16. minuti. Cipetić ubacuje, Glavaš šutira iz voleja, a Bukvić sjajan na golu domaćih.

U 25. minuti Zlomislić brani pokušaj Fanima nakon solo prodora, a na drugoj strani Pervanov udarac brani Bukvić. Na prvi gol čekalo se 32 minute, kada je Široki poveo s 1:0. Ćorić je lob udarcem matirao Bukvića, a uposlio ga je prethodno Hrkać.

Već u 40. minuti bilo je 1:1. Nedim Hadžić je postavio rezultat prvog dijela (1:1). U sedmoj minuti nastavka prilika za Široki, ali Isaković blokira udarac Angelova na prethodni ubačaj razigranog Cipetića.

Gosti su opet poveli u 53. minuti. Pervan je centrirao, a Radeljić glavom pogodio. Slavlje gostiju opet je kratko trajalo. Fanimo već u narednom napadu na asistenciju mladog Hadžića zabija za 2:2.

Potom bilježimo povredu iskusnog Isakovića u redovima Mladosti i situaciju kada su igrači domaćeg tima tražili penal jer su uvidjeli da je Radejić igrako rukom, no sudija nije vidio ništa sporno.

U nadoknadi vremena nakon ubačaja Cipetića Široki dolazi do novog gola i pobjede rezultatom 3:2. Alen Jurilj, rezervista, bio je junak Širokog s golom za 3.2.

U narednom kolu Mladost gostuje na Koševu, dok Široki u derbiju Hercegovine dočekuje Zrinjski. 

Mladost DK - Široki Brijeg 2:3 (Hadžić 40, Fanimo 52/ Ćorić 32, Radeljić 51)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Nikolić, Sadiku, Fanimo, Hiroš, Hadžić, Dedić, Marić, Dujmović, Begić, Isaković.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Barišić, Ćorić, Angelov, Radeljić, Vukoja, Glavaš, Jurić, Hrkać, Pervan.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emirKa
****m mater i savezu i onom ****etu od Musica i i onom ko ga posla danas u Kakanj. Koje smece moras biti da onako sudis. Koja je svrha ove lige kad nam je do sad pokradeno najmanje 8 bodova
7 3
murga12
Lakrdija od suđenja, ova liga stvarno jeste kukuruz liga!!!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi