Težak udarac za Široki: Sezona završena za Josipa Kvesića

Zvanično saopštenje

Težak udarac za Široki: Sezona završena za Josipa Kvesića

Josipa Kvesića nije bilo u ekipi Širokog Brijega za prvi meč proljetnog dijela sezone protiv Borca, a sada sa Pecare stižu vijesti da 29-godišnjeg lijevog beka nećemo ove sezone više vidjeti na terenu.

Naime, Josip Kvesić zbog hroničnih problema sa koljenom mora na operaciju, što znači da je za njega sezona gotova.

"Zbog kroničnih problema s koljenom, po preporuci i savjetu dr. Borisa Nemeca, dugogodišnjeg liječnika hrvatske nogometne reprezentacije i jednog od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine, 29-godišnji lijevi bočni igrač i dokapetan NK Široki Brijeg Josip Kvesić mora na operativni zahvat i za njega je ova sezona gotova", poručili su iz Širokog.

O stanju Josipa Kvesića je govorio i glavni klupski doktor Širokog, dr. Marko Vranjković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kvesiću je MR verificirana traumatska osteohondralna lezija desnoga koljena. Po preporuci i savjetu dr. Borisa Nemeca, Kvesić se odlučio na operativni zahvat, a isti je planiran sljedećeg tjedna. Nakon toga slijedi mu najmanje tromjesečna rehabilitacija, tako da je za njega ova polusezona završena", istakao je Vranjković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Brz oporavak Kvesa!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti