Mladost "petardom" počastila Radnički, Krajišnik uvjerljiv u Bužimu

Zanimljivo je danas bilo na terenima Drugih liga Federacije BiH

Mladost "petardom" počastila Radnički, Krajišnik uvjerljiv u Bužimu

S. Grebović

Danas su odigrane nekolike utakmice u nižim ligama Federacije BiH i to u grupama Sjever, Centar, Jug i Zapad 1 i 2.

Već danas je kompletirano kolo u Drugoj ligi Zapad 2. Krajišnik je bio vrlo ubjedljiv na gostovanju u Bužimu kod Viteza, bilo je 4:1, a do pobjede je stigao i Podgrmeč koji je minimalno slavio na gostovanju u Brekovici.

U Bosanskoj Otoci bodove su podijelili domaća Sloga i cazinska Krajina, odigravši remi bez golova.

U prvoj grupi ove lige odigran je samo jedan meč i to u Vitezu gdje je klub sa predznakom "FK" slavio sa 2:0 protiv komšija iz Kiseljaka.

I u Drugoj ligi grupe Jug odigran je jedan susret. Tomislav je u Tomislavgradu sa 2:1 bio bolji od Gruda. Sve ostale utakmice ovog kola bit će odigrane sutra u terminu od 16 sati.

Najuvjerljiviju pobjedu dana u ovom rangu takmičenja danas je ostvarila ekipa Mladosti iz Malešića, koja je na svom terenu sa velikih 5:2 porazila lukavački Radnički koji je tako upisao prvi, ali bolan poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U preostale dvije utakmice ove lige Bosna Kalesija je savladala Priluk 2:1, dok su Prokosovići u gostima savladali Lokomotivu 1:0.

Što se tiče Druge lige Centar, najzadovoljniji danas mogu biti igrači Famosa, koji su u Hrasnici porazili visočku Bosnu rezultatom 3:1, te Borac iz Jelaha koji je u gostima kod Unisa slavio 0:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi