FK Mladost sprema krivične prijave protiv članova Komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta

Advokati uputili dopis

FK Mladost sprema krivične prijave protiv članova Komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta

H. Zilić

Mladost i na zelenom stolu želi ono što je uradila na zelenom terenu - ostanak u Premijer ligi BiH. 

Ne predaje se prvi čovjek kluba, Mesnur Mušija, a Mladost će u toku ove sedmice podnijeti Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta NSFBiH, koji tom klubu nisu izdali licencu. 

Advokati Mirza Dževdetbegović, Kenan Elezović i Edin I. Hodžić su u ime FK Mladost uputili dopis NFSBiH, u kojem traže da Izvršni odbor NFSBiH poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranje, koja je, kako se navodi - potpuno nelegalno - izbacila tu ekipu u niži rang takmičenja, navodi Klix.ba.

Ekipa Mladosti je izmirila sva fiansijska dugovanja, što je također jedan od uslova, a zatim su potpisali ugovor sa Gradom Zenica u vezi korištenja stadiona Bilino polje za domaće utakmice.

Prvo je u ugovoru naglašeno da će Mladost koristiti Bilino Polje kao "rezervni stadion", no aneksom je ta formulacija prepravljena u "kao stadion za odigravanje utakmica koje se iz objektivnih razloga ne budu mogle odigrati na stadionu Mladosti".

Sporna je i još jedna činjenica. Da li NK Čelik mora dati saglasnost za korištenje stadiona, iako su čelnici Grada Zenica potvrdili da njihov ugovor sa Čelikom nije u koliziji ni s ugovorom s Mladosti, ni sa NFSBiH

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U FK Mladost Doboj Kakanj postavljaju još jedno pitanje.

Kako se Branko Brkan pojavio u Drugostepenoj komisiji za licenciranje kada nije bio prisutan na prethodnoj Generalnoj skupštini NFSBiH na kojoj su birani članovi komisija. Brkan je u Drugostepenu komisiju ušao umjesto Ivana Frljića, iako je jedino bilo logično da se iz te komisije izuzme član Pantelija Mičić koji je bio predstavnik iz Područnog saveza Bijeljina, čiji klub Radnik je direktno profitirao izbacivanjem Mladosti iz lige.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Lomi savez! SAVEZ NAPOLJE!
17 1
MLADOST
Kriminalu u savezu se mora stati u kraj, a to jeste kompletnom savezu.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi