Mladost u Butmiru bolja od Sarajeva

Slavili sa 2:1

Mladost u Butmiru bolja od Sarajeva

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti danas su kao gosti savladali Sarajevo sa 2:1 u prijateljskoj utakmici.

Sarajevo i Mladost su odigrali prvi susret u sklopu priprema za novu sezonu, a u Butmiru je na kraju slavio gostujući tim sa 2:1. Mladost je povela već u drugoj minuti kada je Atajić asistirao za Boju koji lijepo pogađa za 0:1.

Osam minuta kasnije gosti su ponovo imali dobru šansu. I ovaj put u centru pažnje bio je Bojo koji je odlično šutirao, ali nije bilo promjene rezultata.

U 14. minuti prva odlična šansa za Sarajevo. Rahmanović je izašao sam na golmana gostiju, ali je šutirao pored gola i propustio da izjednači na 1:1.

Samo tri minuta kasnije Mladost je kaznila bordo tim za ovaj promašaj. Ovaj put Bojo je asistirao, a gol za 0:2 postiže Atajić koji je lukavo šutirao, te je lopta prevarila Kovačevića.

Sarajevo se probudilo nakon ovog gola i uspjelo da odmah odgovori. U 22. minti domaći tim je smanjio na 1:2 kada je odličan gol postigao Rahmanović. Domaći su napadali u nastavku, dok se Mladost branila i čekala šansu iz kontri.

Bordo klub je mogao u samom finišu do izjednačenja kada je ponovo Rahmanović bio u centru pažnje, ali njegov udarac odlično je odbranio golman Mladosti, te je ostalo 1:2.

U drugom poluvremenu treneri oba kluba su napravili dosta promjena u sastavu. Tempo igre je znatno opao, te nismo vidjeli neke zapažene prilike. Sarajevo je diktiralo incijativu na sredini terena, ali nisu uspjeli na kraju da dođu do izjednačenja, te je Mladost na kraju sa 2:1 uspjela upisati pobjedu.

Pripremni meč:

Sarajevo - Mladost 1:2 (Rahmanović 22'/Bojo 2', Atajić 17')

Sarajevo: Kovačević, Mohamet, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Milanović, Šabanović, Šišić, Rahmanović, Lazić, Kurdić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom dijelu igrali su: Dizdarević, Mustafić, Dupovac, Gljiva, Hodžić, Gavrić, Blagojević, Tatar, Salčin, Hasanović i Handžić.

Mladost: Velić, Nikolić, Heljić, Marković, Bajić, Horić, Hiroš, Atajić, Bojo, Dragutinović, Guzina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!!!!! PA CELTICU CE BITI MALO JAČI TRENING !!! OD PRVOBITNIH 0:6 U PRVOJ UTAKMICI JA BIH IPAK DODAO JOS DVA GOLA, BA DA BUDE 0:8, A U GLAZGOVU NEKA POSALJU JUNIORE DA SE BAREM NA NEKI NACIN MOGU OPRAVDATI ... JOJOJOJOJOJOJO HAHAHAHAHAHAHA .........
0 26
GAziJA....
Ono kad si glup, pa se smijes porazu od Mladosti u prijateljskoj, zaboravljajuci da su te GOSK, Zvijezda Brgule, Celik i Tuzla City rastavile na proste faktore na Grbavici...
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi