Otišao iz Juventusa i htio da se opusti: "Mislio sam da ću igrati s cigaretom u ustima..."

Nije očekivao da je liga tako jaka

Otišao iz Juventusa i htio da se opusti: "Mislio sam da ću igrati s cigaretom u ustima..."

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higiain iznenadio je sve kada je na ljeto 2020. godine odlučio da napusti Juventus i karijeru nastavi u Interu iz Miamija.

Mnogi su smatrali da je prerano za takvog napadača na napušta najjači rang fudbala i karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali očito je da se Higuain zasitio igranja u Evropi.

Argentinac je prihvatio poziv Davida Beckhama da popiše za Inter iz Miamija, ali mu tamo ne ide tako dobro kako se očekivalo. Higuain ne pravi baš razliku na terenu kako su u Americi očekivali i jasno je da ima dosta problema sa fizičkom spremom.

Higuain se malo "zapustio" nakon odlaska iz Juventusa zbog čega u napadu više nije tako ubitačan kao nekada.

Zbog svega toga nedavno se pojavila informacija da će Higuain na kraju ove godine da završi karijeru nakon što mu istekne ugovor jer želi da se vrati u Buenos Aires i posveti svojoj porodici.

Higuain je bio gost prije nekoliko dana u emisiji Christiana Vierija na platformi Twitch. Govorio je o iskustvu igranja u MLS-u i priznao da je liga dosta jača nego što je on to očekivao.

"Mislio sam da ću doći ovdje i igrati s cigaretom u ustima i dominirati na terenu, a ustvari pokazalo se da je ova liga zaista dobra i teška. Shvatio sam da je dosta slična onoj u Italiji i to me iznenadilo. Bio sam previše opušten jer nisam smatrao da je fudbal ovdje toliko kvalitetan i sličan kao u Evropi", priznao je Higuain.

Nova sezona u MLS-u je počela tek prošlog mjeseca, a Higuain je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao pet utakmica i zabio je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi