Mnoge je rak uništio, igraču Lazija je - spasio život!

Acerbi otkriva

Mnoge je rak uništio, igraču Lazija je - spasio život!

E. Škorić

Defanzivac Lazija Francesco Acerbi je prije šest godina pobijedio najtežu bolest - rak.

Njemu je zloćudna bolest dijagnosticirana tokom jednog rutinskog pregleda prije transfera u Sassuolo u ljeto 2013. godine, a od januara do marta naredne godine bio je na hemoterapiji. Ipak, vratio se nogometu, na kraju čak i zaigrao za reprezentaciju Italije.

"Otac mi je preminuo 2012. dok sam igrao za Milan, dotakao sam dno. Zaboravio sam da igram nogomet i počeo sam piti i vjerujte pio sam sve. Možda zvuči paradoksalno, ali rak me spasio. Imao sam nešto protiv čega bih se trebao izboriti. Bilo je to kao da počinjem život ispočetka", rekao je Acerbi.

"Ta bolest me popravila kao osobu, prestao sam da sanjam velike stvari i fokusirao sam se na jednostavne ciljeve", dodao je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi