"Ironman" Serije A zamijenjen nakon duže od šest godina

Veliko dostignuće

"Ironman" Serije A zamijenjen nakon duže od šest godina

A. Čaušević

Serija A je počela prethodnog vikenda, ako je slutiti prema u prvom kolu na Apeninima će se ove sezone igrati odličan fudbal. 

Najubjedljiviji trijumf u prvom kolu ostvario je Lazio koji je na Luigi Ferrarisu neočekivano lako s 0:3 pobijedio Sampdoriju.

U 70. minuti ovog duela zamijenjen je "ironman" Serije A Franceso Acerbi. To se iskusnom defanzivcu nije desilo punih šest godina.

Acerbi je posljednjih put na taj način igru napustio 3. marta 2013. godine kada je nosio dres Chieva. U utakmici protiv Fiorentine zamijenio ga je Cofie.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čovjek koji je uspješno izliječio rak je prošle sezone ušao u historiju sa 149 uzastopnih nastupa u najjačem rangu italijanskog fudbala na kojim je odigrao punih 90 minuta.

Inače, posljednja utakmica koju cijelu nije proveo na terenu je odigrana 24. januara 2015. godine kada je u duelu s Cagliarijem kao igrač Sassuola dvije minute prije kraja susreta dobio crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti