"Mnoge stvari su se tada desile u Madridu, ali ne želim da se osvrćem na to"
Coentrao je za sedam godina upisao samo 58 nastupa za Real

Proveo sedam godina u Realu

"Mnoge stvari su se tada desile u Madridu, ali ne želim da se osvrćem na to"

S. Pašalić

Bivši igrač Real Madrida Fabio Coentrao se na početku ove sezone vratio u svoj matični klub Rio Ave.

Ovaj 31-godišnji Portugalac je stigao u ovaj klub kao slobodan igrač iz Real Madrida gdje je proveo sedam godina, ali se nije previše naigrao te je upisao tek 58 nastupa za Kraljevski klub.

Nakon povratka u Rio Ave, Fabio Coentrao nagovijestio je razloge svog odlaska iz Madrida, iako nije želio ulaziti u detalje.

"Mnogo stvari se dogodilo, a kad bih mogao objasniti šta se dogodilo 31. augusta shvatili biste što se dogodilo", rekao je Coentrao.

"Želio bih govoriti o tome, ali nažalost, ne mogu. Imao sam divnu karijeru i osvojio mnoge titule igrajući za najbolje klubove na svijetu, a sada, srećom, došao sam kući", objasnio je Coentrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nikad se ne osvrćem unazad, na mjesto gdje bih još uvijek mogao biti. Za sada sam ovdje i želim pomoći samo Rio Aveu u Primeira Ligi", zaključio je bivši igrač Reala.

Coentrao je u karijeri još igrao za Benficu, Nacional i Zaragozu, a od trofeja najistaknutiji su dva La Lige s Realom, dva naslova Lige prvaka, Kup Španije, Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti