"Mnogi igrači će reći da sam kučkin sin, ali svi znaju zašto sam im potreban"
Jose Mourinho je najavio da se od naredne sezone vraća trenerskom poslu

Portugalac je govorio o mnogim zanimljivim temama

"Mnogi igrači će reći da sam kučkin sin, ali svi znaju zašto sam im potreban"

S. Pašalić

Jose Mourinho je nakon serije loših rezultata u decembru napustio klupu Manchester Uniteda.

Portugalac ipak tvrdi da se njegova postignuća ne mogu zaboraviti unatoč nedavnom neuspjehu u Manchester Unitedu i da se vraća trenerskom poslu.

Mourinho je donio trofeje Evropske lige i Carabao Cup tokom svog vremena na Old Traffordu, ali klupska uprava i navijači očekivali su više od 56-godišnjaka koji je osvojio Ligu prvaka s Portom i Interom, kao i domaće naslove s Chelseajom i Real Madridom.

On je najavio svoj povratak trenerskom poslu naredne sezone, ali inzistira na tome da neće preuzeti drugi klub u Premier ligi i udariti one koji sumnjaju u njegove sposobnosti nakon njegovog neuspjeha u Unitedu.

"Vratio sam se u London, ali mislim da sljedeća stanica neće biti u Premier ligi", rekao je Mourinho.

"Trofeji koje sam osvojio u prošlosti potvrda su mog budućeg uspjeha. Čak i oni koji čine sve što mogu da zaborave moja postignuća, to nije moguće"

"Posljednji trofej bio je Evropa liga prije godinu i pol, neki misle da je to bilo prije 20 godina. Posljednje finale koje sam odigrao bilo je prije osam mjeseci, finale FA Kupa. Upravo se sada spremam za budućnost"

"Ne osjećam da gubim vrijeme time što sam trenutno bez trenerskog posla, jer radim gotovo 18 godina bez zaustavljanja. Obično nemate mnogo vremena za razmišljanje o tome kada ili gdje ste pogriješili. Ovih mjeseci kad nisam radio u nogometu, svaki dan mi je bio vrlo koristan"

Mourniho je imao sukob sa Paulom Pogbom u Manchester Unitedu i punio je naslovnice novina u Engleskoj, ali Portugalac kaže da je "grozan" samo prema igračima koji ne dijele njegove ambicije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja bih donio kvalitetu, znanje, iskustvo i neograničene ambicije. Ali ja sam također grozan nakon poraza, užasan s ljudima koji imaju manje ambicije od mene"

"Kako bi me igrači opisali jednom riječju? Neki će reći kučkin sin. Zašto bi trebali mene izabrati? Da bi pobijedili. Zapravo, pitao bih ih direktno: 'Ako želite pobijediti, ako je jedan uvjet pobjeda, onda možemo početi govoriti'", dodao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi