Mnogi navijači Liverpoola neće se složiti s onim što je Lambert rekao o Coutinhu

Nekadašnji napadač Redsa dao zanimljivu izjavu

Mnogi navijači Liverpoola neće se složiti s onim što je Lambert rekao o Coutinhu

Eldar Ganibegović

Nogometaš Liverpoola Philippe Coutinho se već od ljeta nalazi na izlaznim vratima kluba, a kao što je od ranije poznato Brazilac je najveća želja Barcelone. 

Katalonci u ljetnom prijelaznom roku nisu uspjeli realizovati transfer Coutinha, iako je i sam igrač priznao da bi volio da zaigra za klub sa Nou Campa, međutim Blaugrana će u januaru pokušati dogovoriti saradnju između dvije strane.

Po pitanju cjelokupne priče oko odlaska Brazilca sa Anfielda, oglasio se i nekadašnji napadač Redsa Rickie Lambert, koji je rekao nekoliko zanimljivih stvari, sa kojima se navijači kluba možda neće složiti.

"Coutinho je dobar momak. Dao je sve za Liverpool", rekao je Lambert za BBC 5-Live.

"Ne bi bilo dobro da je otišao, ali bih poštovao njegovu odluku, jer je mnogo toga dao Liverpoolu. Zbog činjenice da je ostao, ne bih mogao shvatiti razlog zbog kojeg bi ga klub trebao pustiti u januaru, to ne bi imalo smisla."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerovatno se mnogima neće dopasti što ću ovo reći, ali mislim da ga je Liverpool trebao prodati na ljeto."

"Zatražio je odlazak. Znam da je bilo pred kraj transfer roka, i mogu shvatiti zašto smo ga zadržali, ali ako je rekao kako želi da ode, s obzirom na sve što je dao za klub, trebali su ga pustiti", zaključio je veliki navijač i bivši igrač Redsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi