Mnogi ne mogu da vjeruju koliko je Manchester United platio da Ighalo ostane na posudbi

Koštat će ih preko 17 miliona eura

Mnogi ne mogu da vjeruju koliko je Manchester United platio da Ighalo ostane na posudbi

E. Čaušević

Manchester United je jučer potvrdio da će nigerijski napadač Odion Ighalo ostati na posudbi do kraja januara 2021. godine.

Ighalo je na Old Trafford stigao početkom ove godine na posudbu iz Shanghai Shenhue, te je oduševio navijače svojim igrama. Nigerijac je na osam mečeva zabio četiri gola, ali nakon toga sezona je prekinuta.

Problem za Crvene đavole bio je taj što su dogovorili posudbu do kraja sezone, a ona je jučer istekla. No, iako se očekivalo da će se Ighalo vratiti u Kinu na kraju su klubovi uspjeli postići dogovor da se produži posudba.

United je potvrdio da Ighalo ostaje na Old Traffordu i to do kraja januara naredne godine. I u Shanghaiju su zadovoljni jer su dobili novca više nego što su očekivali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, engleski mediji pišu da United nije štetio na produženju posudbe za Nigerijca, te da će ih dodatnih sedam mjeseci njegovog ostanka na Teatru snova koštati čak 12 miliona eura.

Prvi dio posudbe koji je trajao pet mjeseci United je koštao nešto više od pet miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi