Mnogi se nudili: Olimpija iznenadila odabirom trenera

Uskoro i službeno

Mnogi se nudili: Olimpija iznenadila odabirom trenera

Milan Mandarić je, po svemu sudeći, našao novog trenera za Olimpiju.

Klub iz Ljubljane se prije nekoliko dana rastao sa Safetom Hadžićem, što navijači nisu baš najbolje prihvatili, a od tada se brojna trenerska imena dovode u vezu sa Olimpijom.

Mnogi od njih svoj rad u Olimpiji zamišljali su drugačije od Milana Mandarića i sportskog direktora Mladena Rudonje. Željeli su budžet za pojačanja, dobar ugovor i jamstvo da neće 'preko noći' biti otpušteni kao neki dosadašnji treneri u Olimpiji, ali na Stožicama imaju drugačije planove.

Situacija u klubu je nestabilna i iz tog razloga u Olimpiji ne žele jamčiti ništa potencijalnim trenerima, a tako je, preko noći, kao prvi kandidat isplivao Dino Skender koji je prilično 'zelen' u trenerskom poslu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Radi se o stručnjaku koji ima tek 36 godina i koji je dosad radio samo u Osijeku kao trener i voditelj fudbalske škole, a za razliku od svih dosadašnjih kandidata vjeruje se da neće biti pretjerano izbirljiv i zahtjevan.

Sportske novosti pišu da je Skender već jučer bio na utakmici između Olimpije i Brava i da bi uskoro trebao biti i službeno promovisan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti