Mnogi su iznenađeni: UEFA objavila imena igrača koji će se boriti za titulu najboljeg u Evropi

Nema Lionela Messija

Mnogi su iznenađeni: UEFA objavila imena igrača koji će se boriti za titulu najboljeg u Evropi

E. Čaušević

UEFA je danas objavila listu fudbalera koji će konkurisati za najboljeg igrača Evrope za 2018. godinu. 

Mnogi su ostali u šoku UEFA-inom listom trojice igrača koji se bore za ovu nagradu jer nakon decenije na njoj nema Lionela Messija. UEFA je donijela odluku da Messi nije zaslužio da se nađe na ovoj listi, te da ima igrača koji su imali bolju godinu od fudbalera Barcelone.

Ova odluka je naišla na odobravanje fudbalske javnosti i jasno je da UEFA nije pogriješila. Za titulu najboljeg igrača Evrope borit će se Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah i Luka Modrić. Najbolji igrač Evrope bit će izabran 30. avgusta na ceremoniji u Monaku.

Ronaldo je ovu nagradu osvajao tri puta u prethodne četiri godine, a jednom je otišla u ruke Messija. Portugalac je prošle sezone s Real Madridom osvojio ponovo Ligu prvaka, ali s Portugalom se nije proslavio na SP-u. Luka Modrić je proglašen za najboljeg igrača Mundijala, ali je imao i sjajnu sezonu u Realu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, najveće iznenađenje na ovoj listi je Mohamed Salah koji je u prošloj sezoni zablistao u dresu Liverpoola. Egipćanin je svojim fantastičnim igrama odveo Redse do finala Lige prvaka i zasluženo se našao među trojicom najboljih igrača Evrope.

Promo

Top Komentari

ja224
i onda kažu uefalona
4 11
DamirT
zato se ronaldu stima da osvoji iako je do decembra bio nevidljiv
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti